Разликата между NFC и bluetooth

2022-04-29

NFCи Bluetooth са и двете комуникационни технологии на малък обсег. В сравнение с Bluetooth, който е интегриран в мобилните телефони от дълго време и е популяризиран,NFCе интегриран в мобилните телефони едва през последните години и досега е бил интегриран само в няколко мобилни телефона.
1. Времето за настройка е различно.
ВNFCПроцедурата за настройка на комуникацията е проста, а времето за настройка на комуникацията е много кратко, само около 0,1 s; докато процедурата за настройка на Bluetooth комуникацията е сравнително сложна, а времето за настройка на комуникацията е по-дълго, около 6 секунди.
2. Разстоянието на предаване е различно.
ВNFCразстоянието на предаване е само 10 см, докато Bluetooth разстоянието за предаване може да достигне 10 м. НоNFCе малко по-добър от Bluetooth по отношение на консумация на енергия и сигурност на предаване.
3. Скоростта на предаване и работната честота са различни.

Работната честота наNFCе 13.56MHz, а максималната скорост на предаване е 424 Kbit/s, докато работната честота на Bluetooth е 2.4GHz, а скоростта на предаване може да достигне 2.1 Mbit/s.

PC-LinkedNFCChip Proximity Card Writer ExternalNFCCard Writer

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy